33 w 6 d

Alhamdulillah saya telah melahirkan puteri pertama saya pada pukul 8:36 p.m. semalam. Berat baby 2.35kg tapi di nicu kerana menggunakan bantuan oksigen. Doakan anak saya sihat sentiasa dan boleh keluar hospital cepat ya mommies. Aaammmiiinnn?❤️

22 Balas

Saya baru masuk 33 weeks..smlm scan di kilinik doktor ckp baby besar lebih kurang berat baby sis..tapi smlm doktor suruh saya refer hospital sebab baby besar..ada kemungkinan ke akan bersalin awal sebab baby besar?bwt tahniah sis..semoga sis dan baby sihat😘

4y ago

Ouh..yeke sis..harap2 macam tu lah ye..Aamiin...terima kasih sis😘

Boleh share tk sis mcm mne nk cepat kn kelahiran sblm due saya dh 34 week tk sbar nk jumpe bby

Amin..semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga sehat² saja..amin😊

Semoga baby sihat walafiat & cepat2 discaj dari wad. Aaamiinnn3

Awal bersalin knp sis. Blh share tanda nk bersalin.

4y ago

Mula2 keluar tanda bersalin, darah campur lendir. Pergi klinik, doc kata takda apa pun. Duduk je rumah kalau darah keluar lagi banyak baru g hosp. Tapi husb marah suruh g hosp jugak. Ikutkan jela redha g hosp malam tu. Rupanya dah ada mild contraction and ada bukaan. Esoknya tengahari tgh borak dgn husb masa wajtu melawat tetiba ketuban pecah sendiri. Ptg tu trus bersalin. Nasib dgr cakap husb pegi hosp. Kalau tak ,taktau jadi apa dgn saya and baby. So kalau ada apa apa yg merisaukan better g je hosp sbb mmg kita rasa badan kita okay tapi kita taktau baby dlm perut mcm mana😘

Alhamdulillah.. Aminn.. In shaa Allah.. 😍

Amin2.. Moga sihat secepatnya..

Tahniah sis, Alhamdulillah...

Awal bersalin sebab apa sis

4y ago

Kira bby awk pandai la isap nenen

semoga dimudahkn urusan