Pengalaman Bersalin

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin 29/1/2020 pada pukul 5.38 petang. Induce (37 w 6 d) sebab high bp...mula2 masuk ubat ikut bawah dalam pukul 10pagi tapi xde progress...masukkan lagi satu ubat jam 2 pagi. Sampai pukul 8pagi hanya ada contraction sikit dan biasa sangat. 8.30 doc induce melalui drip guna pitocin...sampai 3.30 petang contraction kuat bukaan 3cm je...doc decide utk czer...so czer lah jadinya. Memang seram nak czer tapi memikirkan sakit contraction tu teramat sangat bila doc bius hilang terus rasa sakit contraction terus jadi lega...tak sampai setengah jam kemudian dah dengar suara baby nangis. Legaaa...nak kata hilang sakit tu taklah tapi excited sangat nak tengok baby membuatkan kita tak peduli dah betapa ngerinya perut dirobek2...dan betapa siksanya menanggung sakit contraction. Harapnya siapa yg belum bersalin tu Allah permudahkan. Jangan takut, hadap je...

74 Balas

Alhamdulillah tahniah sis.. Sy skrg pn dh masuk ubt kali ke2..bukaan bru 2cm..esk last masuk ubt..mnta2 cpt la bukaan jln tu

4y ago

Macam mana sis? Dah bersalin ke? Moga dipermudahkan