pregnant 21 weeks normal ke selalu gerak pagi petang and malam? baby tido waktu bila ya? curious 🥰

alhamdulillah saya dah dapat rasa gerakan baby since 17 weeks. masuk 21 weeks ni makin active sangat and saya rasa bila saya duduk/baring mesti dia gerak dengan active. baby dlm kandungan ada waktu tido jugak ke?

6 Balas

sma la sis. sya rasa normal tu as long as ada rasa dia gerak tu okay la .once dah kna kira tu nnti bru kna alert lbih .sbb sya pun kdg2 ptg malam. kdg2 kalau sya cuti pagi2 ptg dia gerak .hritu sya travel balik kg lgi la sya risau sbb sehari tu sikit2 je gerak sis. tpi sya perasan juga bila sya travel dlm kereta x de rasa gerakan sgt 😅.

sama macam saya dia punya aktif bergegar perut saya..mace ramai sgt dlm tu duk main

2d ago

kan sekarang saya 36 mggu kurang dah tendang2 tapi ada pengerakan..ruang makin sempit kan

Xde waktu tido tp doctor pernah gtau selalunya waktu mlm akn aktif tp x smua

2d ago

betullll

dia tido bila2 je. dia tenang kalau mommy aktif. tak tenang kalau duk saje

2d ago

hehee ok

normal. ada. dia tidur bila2 dia nak.

2d ago

oooo okay

Tak tetap waktu tidurnya.

2d ago

ooo ok