Buka buku pink

Alhamdulillah. Dah buka buku pink. Usia kandungan 9 weeks ++. Lama juga urusan di KK untuk buka buku kali pertama. Appointment 8 pagi sampai pkul 12 tgh hari baru settle semua . Checklist buat semalam : - check tinggi & berat - consult doctor on background history/ family history/ any sickness / personal issue & etc - check payudara & perut - scan baby - Ujian darah - Syphilis - Hiv test - Urine test - check gigi And all good 👏

Buka buku pink
19 Balas

saya pun buka buku pink jumaat last week..dari pukul 7.30 pagi sampai 4 ptg..sebab saya kene repeat urine.ada problem protein dlm urine.tu yg buat lama.kita beza sehari je tha saya 9.6.22 n edd saya 16.3.23..tapi bila scan edd 21.3.23..doc kk kata tak apa lari 5 hari tu..ikut je edd 16.3.23 .next app dah kena minum air gula..bulan 9 ni 😅

2y ago

sama lah kita kena minum air gula kandungan saya baru 11 weeks

alhamdulillah sy pun baru buka buku pink 11w5d . due 10/3/2023 . betul appointment lama betul 8 pagi pukul 1 petang baru settle . kebas bontot dduk lama , perut pun lapar . next time scan doct pesan siap2 bawak makanan sbb takut lama tgu 🥹

saya ingin bertanya sy test urine naik dua line samar setiap hari test lepas tuh sy pergi scam tk nampak urine di klinik samar ii repeat 2minggu scam tknampak urine satu line mcn mna ya sy last period 3/6/22

Saya pon baru buat tadi buka Buku pink..kandungan 9 weeks juga.. tapi just cek urine , cek perut/payudara , cek darah.. next appointment baru jumpa doktor and ambik darah

2y ago

same lg 2mggu dtg jupe doc plak

Tarikh edd bila scan dy x lari ye dgn kiraan sndri? mcm sy sptutnye THA tu 9/6.. tpi hari tu scan dkt swasta katanye edd 12/3.. minggu dpn baru nk bkk buku pink..

2y ago

sama dgn saya..tha 9.6 ..tp scan edd jadi 21.3..lari..kalau ikutkan edd doc kk kira 16.3..doc kk kata tak apa lari 5 hari macam tu..ikut je edd 16.3 tu..

Wah bestnya, semoga dipermudahkan urusan sis ye. Saya tak sempat merasa buka buku pink ni lagi, 2 kali prgnant, 2 kali gugur tak smpat buka lagi,😌

due date kita sama lah sis😍 sy baru buat buku smlm dari 8am smpai 12 jgk la .. cuma sy obesity dokter ckp sbb sy pendek dan gemuk.

2y ago

alhamdulillah. sama la kita due date. 🥰 takpa. InsyaAllah dimudahkan urusan awak ya. jaga pemakanan seimbang dan ikut je nasihat doc bagi. .

Assalamualaikum 🤍saya nak tanya lepas awak buka buku pink ni doctor ada bagi awak apa ii ubat tak untuk consume?

Due date saya pun 17/3. Tp belum buat buku pink sbb tunggu appointment. Sis buat appointment lama tak?

2y ago

Hi sis. Boleh tahu awak buat appointment dekat website mana?

Sama jugak, ahad lepas buat buku pink. Lama betul 🤣 tapi alhamdulillah all good hehe