hari pertama buka buku merah

saya preg 9 weeks, nak tahu klu hari ptama buka buku merah apa yang dia check ye?? perlu ke bawa suami?? sebab saya dengar suami pun perlu check hiv test betul ke??? boleh tak mama2 yg dah bukak buku merah list kan apa ye yg nurse check tuk hari pertama di KK??

2 Balas

awk blh call kk tmpt awk tanya dlu. sbb tmpt sy xperlu bawa suami etc. di tempat sy, utk buka buku kne bawa gmbr scan ultrasound yg mengesahkan ada janin dan fetal pole sahaja (scan kat klinik luar). so nanti misi akn ambil sample darah dan urine serta interview kesihatan ibu/pasangan/keluarga.

Sis call dulu kk berdekatan utk buat appointment nnt die akan bg tau nk bawak apa. Jika sis pi klinik swasta senang terus buka buku je.