Alahan

Alhamdulilah saya dah disahkan hamil 5 minggu. Nak tanya normal ke saya takde morning sickness, takde muntah2. Tapi saya sakit pinggang sangat2 sampai boleh nagis lah, dengan gastrik teruk. Ibu2 yang lain ada solution tak utk gastrik ni? Dah pergi 2 klinik

22 Balas

Saya masa pregnant 5 weeks pun takda morning sickness, cuma lenguh pinggang dan sakit sikit kat breast. Time tu masa buka buku pink (5 weeks), bila nurse dan doctor tanya, saya kata takda morning sickness langsung. Depa pun kata wahh bagus la takda morning sickness. Tup tup lepas seminggu buka buku pink tu saya terus kena morning sickness, berlarutan sampai 5 bulan huhu.

jangan mintak ada morning sickness saya sampai 3 trimester pon kadang kadang dtg morning sickness, mmg badan lemah sngt sampai takboleh nak buat keje apa langsung sis terbaring je

jgn dimnta mrning sickness sis.. sbb klu sis kne mrning sickness. sy prcya sis xkuat hdapi nya nnti huhuhuhu... hmpr 2bln sy kne mrning sckness..bas mod. mabok. mntah2..xlarat sis

Alhamdulillah tahniah sis.. normal rasanya... Saya pun sama setakat Ni da 12+week Tak Ada Rasa pening loya (morning sickness) memang Tak Ada. Tanya kawan² semua kata normal

Sama dengan saya. Alahan alhamdulillah tak de. Just kekadang pening kepala. Cuma tu lah pedih ulu hati. Perut sebu. Makan salah tak makan pon salah.

kalau gastrik elakkan makan atau minum makanan & minuman yang masam . makan dlam kuantiti yg kecil setiap sejam klau boleh . jangan biar prut berlapar .

normal saye anak first alahan teruk siap makan keluar balik tak de yg masuk buah je boleh lalu anak kedua ni langsung tak de alahan

Awal lg sis.sy start 6w ad tanda2 alahan.lps tu makin teruk sampai ari2 muntah...asal je ptg ke mlm memg xberdaya sgt lyn alahan...

Normal sis...saya dari awal hamil..skrg dh 32 weeks xd alahan..cuma kite klo sihat..mkn kena jaga..sat gi mcm2 hal plk😂

Loya sy terjadi dlm 8-12 weeks dulu.. bukan immediately lepas upt positive.. tp kalo sis xde symptom pape untung la