Berapa lama alahan anda semasa hamil?

Select multiple options
semester pertama je
sampai semester kedua
sepanjang 9 bulan
tiada alahan

951 respon

33 Balas

skang mggu ke9 xleh nak gosok gigi n kumur.mesti nak muntah.kena hadap stiap pagi akn muntah.dan cpt lapar.alhamdulillah makn xde masalah.cpt penat..

Setiap masa makan keluar balik , minum air pun xboleh , keluar blk smpai kena drip air. Skrg dah selera makan , masalah berat badan pula 🥺

2y ago

smpai 5 bulan kiranya 20w bru ada selera makan. Lepas raya puasa naik badan 🤭 lama jugak saya alah.

Alhamdulillah syukur sepanjang pregnant ni tiada alahan teruk tapi kalau ngidam nak makan benda yang tak dapat tu ada la 😊😊😊

First trimester masih ada selera makan. Tapi, terlalu sensitive dengan bau2 terutama tandas awam. Kena pakai perfume banyak2.

mula2 mengandung skli jee ada morning sickness.. mcm tahu dah hamil lepas tu hari2 seterus xda alahan dah..

alahan smpy brsalin ..alahan teruk smpy x snggup nk ingt dh 😂 kuar msok spital..msok air brbotol2 🥴

2nd time pregnant after 9years x preggy. alahan sgt teruk. lg2 waktu pg mcm x de energy.

Saya skrg 3 bln.. Kadang2 muntah jgak.. Yg paling x tahan sakit ulu hati 😭😭😭

masih 1st trimester...mual teruk smpai muntah².. bau nasi tgh masak pn dah loya..

dari 1bulan smpai 8 bulan...rupanya pregnant baby girl,sbb saya dah ad 3 boy...