Silent Miscarrige Kali 2

Akhirnya terjawab persoalan sy selama ni , setiap kali scan tak pernah dapat tengok heartbeat baby sampai sekarang dah 12minggu dan stiap kali scan baby jadi makin kecil drpd usia kandungan ... Tak pernah sy putus harapan semoga Allah memberikan keajaiban buat sy , tetapi Allah dah ada percaturan yg lebih baik maka Allah ambil "adik baby" semula . Semoga d gantikan dgn yg lebih baik . Esok sy akan d refer ke pakar O&G sbb dah ada jangkitan kuman ?

Silent Miscarrige Kali 2
24 Balas

Penah merasa...tahun 2018.. Fetus Makin mengecil sehingga minggu ke 11.. & Then jatuh sendiri minggu ke 13....lepas tu start diet..minum susu.. Amal madu setiap hari.. makan kurma... Alhamdullilah conceive semula.. kali.ni kuat sgt2... 5 minggu da dpt detact heartbeat.. 28 okt 2019 lahir puteri yg ditgu2 setelah 6 thn berkahwin...(lambat berkahwin .. lambat juga dpt baby...bersalin umur 40) bg I pemakanan sgt2 penting utk ttc

Bila dah tahu pregnant utk masa akan datang..sis cepat dapatkan jus mamariam... Amalkan minum jus tu sbb dari pengalaman saya 3 kali keguguran...2 kali mengandung kantung kosong.. Alhamdulillah kandungan saya seterusnya berjaya dan sekarang nie dah 38 minggu... Tgh menghitung hari utk bersalin..

4y ago

@Mika tahniah....

Sama mcm sy. Scan xnmpk² dr 6weeks. Masa 12 weeks scan doktor ckp xde heartbeat n size baby pn mcm 6weeks je. Baby xberkembang. The next day terus cuci. Insyallah ada rezeki yg lebih baik utk sis nanti.

saya pernah ada pengalaman keguguran mcm ni.. tp saya xtunggu lama terus serah diri utk dnc sbb takut ada jangkitan kuman. lgpun sbb masa bleeding tu ada rasa sakit.

InshaAllah ada rezeki lg baik.. Semoga dpermudahkan urusan sis.. Allah hantar ujian utk org yg benar2 kuat 🙂♥️

Sy pun pernah mcm ni sis.. Sama la 12 minggu.. Tp sy xjumpa O&G.. Mcm mana sis tahu kalau ada jangkitan kuman?

4y ago

Kenapa x pegi hospital?dan mcmana jamu tu boleh cuci rahim...tau2 da bersih..pelik2 la...tolong jgn bg nasihat org dgn ajaran sesat.

Saya pun tengah berpantang sbb missed miscarriage. Tunggu 2weeks untuk gugur sendiri tapi xgugur2. Last2 d&c.

Semoga diberikan kekuatan mommy. Mungkin Tuhan ada perancangan yg lebih baik.

Insha Allah ade rezeki yg lain Allah nk bg tu.. bykkan doa.. sabar dn tabah ye sis...

Semoga tabah, in shaa Allah ada yang lebih baik menunggu 😘 jgn putus doa ya