Ada yg tau cara hilangkan stain baju putih baby yg terkene air karat?

Air karat tu xde la teruk sgt.. stain color cream² bertompok² pada baju baby.. Baju bru pkai sekali. Ada jgk yg terkene napkin.. Alkisah baru balik kg jumaat sabtu, so bila balik rmh cuci baju. Tp cuci baju org dewasa 2 trip ok je, ada bju putih tp x kotor.. Trip ke 3 cuci baju² baby je tiba2 ada stain air karat plak melekat dkt baju.. Ada la 4-5 helai yg terkene stain air karat tu.. Skrg tgh rendam varnish liquid tu, x tau la hilang ke x nanti. Nk rendam berapa lama pun x tau.. Ade ke mak² pernah berjaya hilanglan stain karat dkt baju tu.. share la tips.. Kot ada yg pkai cara lain..

2 Balas

cuba letak sabun bdn ketul awak. tonyoh dkt baju kena stain then parut sikit then rendam semalam.