baju baby terkena air karat

hai mommy2 ada tak tips utk bersihkan baju baby yg terkena air karat ? kt flat sya ni mmg mslh dgan air , klorin kotor sgat berkarat hbis baju ank sya , nk rendan vanish dgan air pnas tk jdi rendam clorox pun tk jadi .. tk thu mcm mna lgi cara nk hilangkan karat2 kt baju ank #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

kena pasang filter kalau mcmtu dkt rumah .tuk elak dr air karat dekat rumah... mcm rumah sy pun air karat... kami pasang filter dkt bilik air..bwh sink dapur dan dkt yard..sbb pnh dlu ank alami mcm ruam halus gtal2 bila mndi air karat..dgn psg dkt yard sbb tkut nnti washing machine cpt rosak dsbbkn air karat..cer puan try guna sabun buku mndi tu gelosok baju anak yg kena air karat tu blh hilang tak?? selain guna sabun biasa... bshkn area kena karat tu..kmudia sental guna sabun buku mandi..kemudia dh berbuih byk tu lepas sental tgk ilang sikit2 baru bilas..kemudian try lg n lg smpai hilang ..mg dpmudahkan segalanya amiin..

1y ago

ouh yke okk tq ye