Stain sbb susu

Hi, ada tips x nak hilangkan kesan kuning kat baju anak sebab susu? bju anak byk yg kuning kat tengkuk dia. puas rendam + sental. xhilang

2 Balas

Cara sy rendam baju yg ada kotoran susah nk sental ni, sy rendam baju/towel dgn sabun buku lux. Sabun tu parut dlu dan rendam dgn air panas. Jgn pnas sgt. Hangat2 je. Rendam semalaman, esknya masukkn je dlm mesin basuh mcm biasa skli dgn air rendaman tu. Jgn risau klu parut sabun tu msh ada ketul2 lg. Nt dlm mesin basuh dia hilang. Ini cara sy basuh towel dan cadar yg ada kesan2 kuning dan susah nk sental. Cuba la mana tahu jadi. Tips ni pn sy baca drp perkongsian nurse cara dia basuh uniform dia supaya kekal putih.

4y ago

Huhu nanti blh la cuba

up