Bsp

Ai ibu2..nk tye ada yg bt bsp sndri x??krg bt brpa kli sbln ye?smggu skli ke dua mggu skli??

8 Balas

Rata2 bila ckp bsp cntik dpt sebulan skli repeat bsp, sdgkan sy 5kli buat bsp mmg cntik jee xpernah tinggi, tp repeat 2mgu skli.. Sy gdm on diet.. Sy tnya nurse, nurse ckp xboleh repeat sebulan skli.. sy tnya doc,doc ckp mmg klo ok repeat 2mgu skli.. 😞

5y ago

Masa ank prtama sy cm tu la..x pnh ye dpt sbln skali..cntik mmg akn dua mggu skali..law ada kntoi je kne smggu skali..skg bt sndri tu yg tye an..takot dh x mcam dua tahun lpas..

Sy sebulan sekali..nurse kata skrg ada kelonggaran kalau bsp cantik. Tak mcm 1st pregnancy dulu..2minggu sekali walaupun bsp cantik..jenuh jugak la asek nak cucuk jari je.😂

5y ago

Pd sy sekarang lg senang la..sbb sebulan sekali je..lepas tu tak payah review dgn doktor kalau bsp cantik.. Kalau dulu, sehari lepas bsp je kena pergi review kt doktor..leceh sikit..

Sy bt sebulan sekali. Nurse bg bt sendiri nak g beli alat tu pikir ni nak masuk 7 bln dah 😆😆. G je la klinik

mcm sy gdm on insulin.. klau bcaan xoke repeat seminggu... klau bcaan oke 2 minggu sekali

Saya sebulan sekali.. nak buat sendiri.. misi x bagi.. terpaksa la ulang alik klinik..

sy 2mggu sekali. Hari ni buat bsp kali ketiga. Ank pertama 17w

5y ago

Awal pagi buat dkt kk. Lpas tu buat dkt klinik komuniti (1mlysia). Malam buat dkt farmasi

Kk saya 2 minggu sekali..

Sbulan skli. 2bulan sblum due stiap mggu kena buat. Sy beli glucometer sndri ja. Dalam wad sblum msuk lr stiap hri kena buat 😅

5y ago

Ye ke..sy x tye dr lg..sje la tye ibu2 at dlm nie yg ad pgalaman an..hri nie bru mula bt sndri sb esok dr nk tgok..trima kseh ye