Working Mom Vs Stay At Home Mom

Do you agree? Share your opinion ??

Working Mom Vs Stay At Home Mom
13 Balas

Hmm bg sylah kan... Ibu yg duduk rumah sj sbnrnya byk masa. Tetapi perancangan yg kurang bijak menjadikan xde masa. Ada yg mmg choose nk jd stay at home mom. X risau psl career ape pun. Like my sis, blm ada anak. Tp kahwin je terus nk berhenti kerja and duduk umah. Tp dia rs best. X de stress kerja.

3y ago

Xde ank LG kan sis. Dlu sblm kawin n ada ank cmtu la sy pikir. Tp lps ada ank, kelaut semua bende. Bgun pg settle ayahnya g kerja dlu. Bru settle anak2. Bg mkn kenyang2, kul 10-12 kne bg ank tdo. Time depa tdo tu la nk msk tgh ari, nk kemas rumah, nk makan sarapan, nk sahut panggilan alam semula jadi. Bila ank bgun, bg mkn tgh ari pulak. Tu blm msuk ikut ats, keluar ikut bawah. Bju dalam mesin belum tentu siap LG klu yg jenis guna manual. Diri sendri belum tentu siap urus LG. Tu kalau anak jenis x ngempeng 24jam. Kalau anak jenis ngempeng 24jam. Pikir2 la sendri macam mana. Tah2 diri sendri dh mcm hantu kak limah dh