Rutin Harian Stay at home Mom

Salam momies. Khusus untuk suri rumah mom. Mcm mana rutin harian kalian dgn newborn? Currently juggling dgn rutin. Ada hari melepet aje ada hari dptlah siap beberapa kerja rumah. Tips atau share rutin korang jommm. #firs1stimemom #surirumahsepenuhmasa ##ingintahu #bantusharing

4 Balas

Pagi2 masa dia tidur lagi sy breakfast dulu. Apa2 pun kne ingt utamakan diri sndiri dulu. Bagi badan ada tenaga. 8am mandikan anak, urut2 badan, tummy time, susukn dia terus tido. Masa ni sy cepat2 masak nasi, sidai kain, sedia siap2 bahan2 masakan. Dah siap masak tu y pling lega rasa bebanan keje rumah tu settle🤣. Masak pun terus kuantiti bnyk utk malam sekali. Perangat balik je ptg nanti. Ada masa ank meragam sy beli je mknn siap masak.

5mo ago

Loveee. Kita pun selalu jgk duk ingtkan diri ni mumy kena ok dulu baru anak akan ok. Saya slowly nk dptkn rentak sbb anak tidur masa tak berapa teratur sgt

Sama 😂 ada hari langsung x dpt buat kerja rumah pn terutama klu rsa mngntuk & penat sgt. Masak pn x dpt buat, last2 mkn biscuit je. Klu ada duit lebih bolehla order online. Tp ada juga hari dpt siapkn byk kerja rumah. Sy more to sharing je, xde tips apa pn. But I enjoy every moment & my expectation to housework is that sy mmg x dpt siapkn semua sekaligus, ada masa kena stop beberapa kali baru selesaikn kerja tu terutma lipat baju.

5mo ago

Loveee your sharing mom. Kita lah yg kena adapt dgn situasi baru. And apa yg kita plan tu tak semua kerja ticked off and jussst bee okay. Taknak pressure and stress jgk selalu remind diri ni hahah

kalau macam i pagi , anak tidur lama . lepas bf 7 am max waktu tidur dia sampai 9 ke 10 am . so masa tula saya buat kerja rumah . kalau waktu masak je tak menentu ikut mood anak tidur macam mana . ha time tu macam lipas kudung la kiternyerrr punss

5mo ago

Aaa betul. Saya pantang dgn ibu, balik rumah sendiri mmg takde buat apa. Dgn anak je. Unpacked brg apatah lagi. Terbiar je. Tp slowly skrg alhamdulillah dpt la rentak sesikit