Hi ! Saya nak tanya , bila kita merancang untuk pregnant perlu ambil acid folic juga ke ?

13 Balas

Ye sis.. Salah satu ikhtiar yg baik. Sy makan berturut 4 bulan sebelum plan utk baby. Siap dpt plan tarikh sekian2 utk bersama, Alhamdulillah terus lekat. Masa tu sy plan selepas complete 15 hari 2nd dose vaksin tahun lps...

Ya. perlu. nutrien dlm asid folic untuk membina sel2 dgn baik. InsyaAllah, kita ikhtiar. Saya amalkan setahun lebih juga ..

yups.. its good to take before pregnancy.. murah je lm rm8 - rm16 utk 100 biji, depends pada brand dan lokasi membeli..

kene amik 3 bln sebelum peknen..sbb asid folic mula berkesan selepas 3 bulan mengambilannya..

betul wak , sbb folic acid ni untuk kesuburan jugak dan baik untuk baby akan datang ☺️

Ya betul. Boleh ambil 3 bulan sebelum mengandung.

2y ago

Kat watson pon ada jenama appeton dgn hovic mana2 pon boleh 👍🏻

ya btl boleh amik dh ni... seeloknye 3bln sblm

perlu awakk..

ya perlu

ya betul