barang baby..

Ade yg da shopping brg baby ke.. Meh la share list.. Tbe2 jd blur musim PkP ni.. ? igt nk shopping online je.. Sebb xbole kluar kn.. 24w6d..

23 Balas

List kt artikel dlm asian parents ni pun ada sis..sis taip kt search atas ni..checklist barang baby..ada artikel tu..sy salin blk dlm excel n letakkan price skali utk kiraan bajet..x beli byk lg..br nak beli jgk ni..tp tu la..xde semangat sbb xleh kuar kan skg..beli online jela jwbnya..

Sya bru shopping bju, slimut baby, sarung tgn srung kaki, kain bedung tu jek...yg lain x prepare lgi pon...and tu sume bli dri online shop, bru ingt nk jejln crik brg baby kt the store but pkp ditmbh hri plak 😭😭 saboo jela

4y ago

Itu la.. Igt nk g soping puas mate melihat.. Bole belek2.. Tp apa kn daya..

Dah 28 minggu lum beli pape pun.ingat hujung bulan ni nak soping dah covid 19 semua tergendala.nak soping online en somi tak suka sbb dia ckp tahu tahu barang tu mcm mana special baju bby takut kainnya panas lah apa lah.😅

4y ago

Itu la.. Memg da plan ngn usban 6/7 bulan nk soping.. Udah jadi gini plak.. Usban pun jauh xdpt blik umah.. Sebb dikawal ketat kn.. Huhhhu

Sya pun dah nak 30w pun tak beli lagi., ingat awal bulan nak beli tapi ditambah lagi 2minggu pkp. Duuhh macem mana ni.. Baju baby smua tk beli lagi. Ingat nak 7bln baru beli, last2 jadi macam ni. Bertabah je la

sy ni lg laa.. dh 33w. apa pun x beli lg. x sangka la pulak nk kena kawalan pegerakkan mcm ni. harap2 laa lps ni jgn lanjut2 dah. beli pun yg penting2 ja dlm online. tu pun baru pg td. gaji kan😁

4y ago

Same sis..sy lg la lgsung xde, nak beli online risau plk hurmm, moga sempat la beli slepas pkp nie, hrap baby dok bersabar la hendaknyer tggu nak kluar kt dlm perut 😌

samalah blur, tergendala jap mood sebab PKP 😅 ni nak ambik mood shopping kat lazada jap lagi open sale anniversary lazada, dapat murah2 sikit.

Saya 28 weeks... Smua bli kat shopee... PKP Kn...brtbah laa... Sbnarnya xpuas shopping online.. Nk kena shopping kat mall jgak

Yep. Saya dh buad list dh. Baru beli sikit2. Risau dh hujung2 taklarat nak berjalan atau malas nak berjalan hihi #now24w2d.

Sy pun blum buat shopping baby lg, tp musim2 pkp ni mna nak bejalan nyer, rase nyer slamat tak beli online?

4y ago

Huhuhu.. Itu la dok pikir ni kalo nk beli online.. Sebelom ni ok je.. Tp sebb ade kes virus risau..

Belum lagi. List pun sy google and taip semula dlm laptop. Lepas raya agaknya baru shopping 😅