Opk positif

Ade yang boleh bg pendapat x knp opk positif balik dpo 5.. Ke cD 14 sy belum ovulate?

Opk positif
10 Balas

Besar kemungkinan cd 14 tu failed ovulation so cd19 dia surge balik.. LH ni bukan measure dah ovulate ye.. dia trigger kalau ade tnda LH surge (LH surge menandakan teluq kemungkinan akan menetas/bukan menetas dah)… Kalau LH surge biasanya lepas 12-48 jam akan ovulate. Kalau x ovulate LH akan menurun balik. Bila dia perasan teluq nak kluar pula dia akan surge lagi skali.. Takde istilah ovulate 2 kali dlam cycle ye.. Hanya sekali je ovulate 1 cycle. Kita cuma blh ovulate 2 teluq dlam 1 masa tu je. Bukan 2 kali.

Penempelan embrio boleh terjadi slepas 3 hari ke 14 hari ovulate...skrg dh dpo 5 hcg masih blum jelas..try check pkai upt..if samar tggu lagi 14 hari..inshallah..

Cer try brand opk jenis lain..kalau sy sllu guna 3 jenis opk yg berlainan utk sekali test..senang nk tau..😊😊

Saya x reti benda2 ni semua...😅 Sya slalu pakai pregnancy test biasa saja.

hi awak. pregnant ke bila dapat 2 kali opk positif?

Ada orang mmg subur 2 kali dalam 1 cycle..

4y ago

kemungkinn opk dan subur 2kali tu yg org tgh buat fertility treatment..or mkn ubt kesuvuran.. jd telur dia dua2 klua. tu yg doc sy buat treatment bgthu. haa 1 lg kalau pcos. tp jrg sgt lah jd..

Mcm mana skg sis?preggy tak?

Mybe prgnt nt dpo10 cek upt

Boleh tahu sis guna apps apa?

4y ago

Tq sis

DPO? Tu ape? Day period?