Lendir darah tapi period dah habis

Ade tk mommies yg prnah alami mcm ni? Sy normal period seminggu. Bila dah kering, sy mndi wajib. Tp selang 2-3 hari lepas dh kering tu, keluar balik lendir warna coklat/merah darah. Knp ye die kluar wrna cmtu. Adakah sbb lendir tu tak habis keluar masa hjung2 priod? Mslhnya bile jd cmni, kite jd waswas bole solat ke tidak. Lpstu bile da kering, klw tk mndi wajib rasa berdosa, tp bile da mandi, dia keluar balik. Sblm kahwin sy tk prnah kene mcm ni. Bile da kering mmg kluar habis tkde kuar lagi sikit2. Sejak lepas bersalin bru kene. Ni kali kedua. Kali pertama bulan lepas. Anak baru 9 bulan. Skg ni lendir tu dah stop kluar so sy bole mandi wajib semula. Just curious nak tanya. Cube mommies share nk tau jgk.

2 Balas

mana2 darah yg keluar dlm masa 15 hari waktu haid, masih dikira haid. mcm yg puan alami ni, haid asal 7 hari, selang 3 hari keluar lg lendir coklat/merah. jadi masih haid. 7 3=10. pantau dlm masa 24jam kalau dah betul2 kering (guna cara masukkan kapas/tisu dlm faraj), boleh mandi & solat. andai 2 kemudian keluar lg, tunggu lg 24jam. sehingga dah 15 hari, dah tak perlu tunggu kering, mandi wajib & solat mcm biasa sbb dah dikira darah istihadah. cuma cuci & tukar pad/pantyliner tiap kali nak solat. boleh jadi perubahan hormon kerana bersalin & sbgnya. harap jelas & membantu.

2y ago

terima kasih tlong jwb. itula sy ade google jgk beza darah period & darah istihadhah ni.

masih haid lg tu..maximum 15hari

2y ago

tq ya tlong jawab ♥️