Tolong kongsi tips naikkan berat badan baby

Ade tips tak nak naikkan berat badan anak dgn mudah? Sbb bby sy lahir kurang berat. Lahir 2.34kg. Bby pun kecil. Risau la pulak check sebulan nanti berat tak masuk dlm normal.. Skrg sy bf + fm tapi lebih kepada bf.. Fm tu bagi kalau2 tak sempat nak bf kan dia spt kalau sy tgh mngurut dll. Setkat ni susu badan byk je cuma bby minum sikit2.. Kdg2 x sampai kosongkan breast so saya kena pam pula.. Risau la tgok anak2 org gebu2.. Skrg anak usia 20 hari, last timbang waktu hari ke 14 berat 2.6kg

8 Balas

sis jgn risau bbg lahir kurng berat ke apa. kawan saya pun anak dia lahir berat sama mcm anak sis. dia kerapkan penyusuan masa dalam pntang alhamdulillah berat naik cantik je masa checkup sebulan. dia pun memula stress juga tpi lama lama dia kata malas nak fikir semua tu. jnji anak dia besar dengan sihat je and ikut flow perkembangan dia.. skrg haa anak dia bambam haaa.. jgn hiraukan apa org kata jnji sis nmpk dia membesar dengan elok pun dah bagus heheheh

2y ago

Tq sis.. I pun malas fikir la buat stress je.. Huhuu.. Btw harini timbang berat anak 3kg dah.. Alhamdullilah, sy stress sgt2 lepas timbang baru sy sedar sy stress for nothing, yg oebting kite tahu perkembangan anak