Tolong kongsi tips naikkan berat badan baby

Ade tips tak nak naikkan berat badan anak dgn mudah? Sbb bby sy lahir kurang berat. Lahir 2.34kg. Bby pun kecil. Risau la pulak check sebulan nanti berat tak masuk dlm normal.. Skrg sy bf + fm tapi lebih kepada bf.. Fm tu bagi kalau2 tak sempat nak bf kan dia spt kalau sy tgh mngurut dll. Setkat ni susu badan byk je cuma bby minum sikit2.. Kdg2 x sampai kosongkan breast so saya kena pam pula.. Risau la tgok anak2 org gebu2.. Skrg anak usia 20 hari, last timbang waktu hari ke 14 berat 2.6kg

8 Balas

kalau boleh kan sis,selagi berat baby naik cantik,tu pun dah okey. tak perlu compare dgn anak org lain yg gebu. sy anak pertama dulu lahir 2.4kg,kecik sgt sy tengok masa baru lahir. bila sy buat jadual penyusuan utk anak sy,memang 4 bulan tu lengan dia dh mcm roti bun,gebu sangat². tp bila dah umur 2 tahun lebih jadi obese pulak. sampai sekarang dah umur 8 tahun anak sy tu berat lbh kurang 40kg++

2y ago

Ohh mcm tu.. Thanks share sis