Mommy boleh tak share pengalaman?

Ade tak sesape pernah buat pregnantcy test naik dble line tpi ikut kiraan bru 3minggu 5hari 😁 mmg cpt detect kee? Pregnant kali ke 2 , yg first gugur 11weeks 2days. And ade ape2 ubat tk utk dimakan bgi kuatkan rahim?

4 Balas

Sama saya hamil sekarang late 3 hari je hitungan 28hari symptom asik mengantuk dan payudara mengeras ,buat pregnancy test positif, 2 hari kemudian saya pergi gynecology untuk sahkan . Dr pun cakap eh baru 3 hari late je. Terus ultrasound takut2 ada Cyst ke apa .. check kantung dah nampak walau kecik dan doktor sahkan saya hamil 😀 dr bagi folic asid dan caltrate(calcium)

4y ago

Amin 😀

mybe hormon sis kot membuatkan sis sng detect...xpela detect awl pun ok jgk, blh berjaga2...spya kali ni lekat lbh kuat...

4y ago

mungkin lah sis. sbb sblom ni check jgk tpi tk brpe nk nmpk esok tu mkn muntah, besok pagi bgun tidur terus check naik dble. ptg smlm check lagi terang dah 😍 harap die kuat lahh. sbb gugur dulu bulan 7 tahun ni. nk dpt yg ni pon ikhtiar mcm2 😊

ade je sis , sye 4 minggu mse detect tu . mkn asid folic jgn lupe .

4y ago

4mnggu 2hari

ya blh je sis.. sya pn cek 5 ari sblm due mmg dh postif..

4y ago

norml je si.. sy 5 weeks on doctr ckp kcil.. tp sy amalkn mkn kiwi epal n pa buah bkhasiat.. mnum susu byk2.. 7 weeks dh npk heart beat n kntg pn bsar.doa byk2 la n mkn bkhasiat.