sunat bayi lelaki

Ade tak kat sini momies² yang ade pengalaman sunat bayi lelaki? Share boleh. Betul ke sesetengah doctor tak bagi sunat bayi lelaki terlalu awal. Confius sy

2 Balas

Ye sist. Sbab bayi lelaki kalau snat masa bayi lagi..dia akan ksakitan yg tramat. Smpai kncing pun dy nangis sbab menahan skit..smpai luka sunat tu smbuh bru dia akan selesa. Tdur xselesa..mnyusu pun xselesa..lbih baik sist..sunat bayi llaki masa umur dia atas 7 thun..

Sy sunatkan bby waktu 4 months.. bby healing sgt cepat..tp sy buat cara sutureless bukan clamp ke apa.. sunat cara x jahit.. lepas sunat tu mmg trus pakai pampers mcm biasa ja..boleh mandi smua.. mmg sgt ok...lepas sehari bby dah lompat2 dah...