susu badan

ade cara yg cpt bkesan tak.. anak nak msuk 6 bulan.. kerap nak myusu.. bila myusu anak mcm tak puas.. kdg2 smpai mngis2.. anak pulak jenis tolak puting botol susu.. mmg dri kcik bf je..

5 Balas

Hi Ibu, bagi pandangan saya. Puan cuba dahulu dengan teknik keselesaan bayi dengan sendawakan dahulu, kemudian diikuti dengan sedikit urutan dibahagian perut bagi colic release / perut kembung. Jika keadaan masih berlarutan, Puan boleh berjumpa dengan pakar laktasi bagi mengenal pasti adakah anak puan mengalami Tongue tie😊

Kene ajar la susu dlm botol gak. Saya pakai Philip avent. Susu mula² dulu syaa pakai dutch lady. Tapi member saya kata dutch lady tak brp elok sgt. So sya tukar dupro.

Try puting NUK sis. Bentuk lebih kurang breast, maybe dia nak

Kena beli susu tambahan sis bila bby da membesar memang kuat menyusu

5y ago

Cuba tuka susu enfalac A+.. Da 6m kan, amek yg step 2.. Try dlu bli 1pack around rm70+ klo xsilap.. In shaa allah okay.. Susu S26 pon ok..

Mcm masalah saya jugak ni..anak xmau minum dlm botol