Salam..nk tnya ..Ada X ibu yg positive COVID mnggu 15..X amik booster lagi..1st & 2nd dh..

Ade ape2 yg bahaya tuk baby X..risau

2 Balas

Saya dah 5 bulan tak mahu booster sehingga saya lahirkan anak dan dah berterus terang pd doctor. Doctor paham sbb x mahu risiko dan tiada paksaan. Setengah org blh setengah xblh sbb daya ketahanan lain setiap ibu dan anak dlm kandungan. Jika tak confident hold dulu smp lahirkan anak. Bukan compulsory pun asal 2 dos yg patut dah buat. Covid ttp serang semua. Cuba amalkan makanan khasiat sentiasa yg kuatkan imunisasi badan. Dan jg diri drpd sentiasa terdedah di khalayak ramai.

Sy +ve 14w, so far bby ok saja. Cuma ibu kne kuat. Rasa demam: panadol 500mg. Sakit tekak / batuk: amal lemon suam + madu. Selsema / hidung tsumbat: wap muka dgn letak sikit vicks.

2y ago

Sama2 ☺️