Booster for pregnant mum

Nak tnya ada sapa² yg da amik booster x..kalau amik ad effect pape x..harini appoimnet..tapi rasa was² nk pergi or x

16 Balas

Dah amik khamis lps.. (24w 🤰) alhamdulillah ok. sblm booster sy mkn dulu.. tak nakjd mcm yg dulu, lps vaksin, lapar bkn main 😂) , lps booster tu balik, sy ngantuk, terus tido 2 jam lbh. bnyakkan rehat, minum air kosong secukupnya. lenguh2 tak boleh angkat tangan tu biasalah. Alhamdulillahhari ke3 booster vac, lengan dah blh angkat habis. sy ok rentas negeri gi kenduri, jln2 ke mall, blk rmh mlm. penat 😅 hari ke4 lps booster vac. (ahad), sy rehat betul2 kt rumah bg hilang penat berjalan, blh kemas rumah sikit, dan buat aktiviti biasa . Hari ke5 (hari ni) lps vac, sy riadah walking dlm 30 minit. ada bsp test plk tu. Alhamdulillah, setakat ni ok apapun, keep on hydrating ok.

Sy pun cancel appointment booster. Should be esok date nya. Tapi sebab baru lepas keluar hospital, dan takut dengan side effect demam sebagainya, better postpone sampai lepas bersalin. Nak dekat2 due ni rasa bahaya pula kalau kena demam ke apa. Makcik sy yg kerja dgn Kkm pun nasihatkan untuk hold dulu ambil booster ni.

Sy dh masuk 27 mggu sepatutnya ambil booster minggu lepas 19/01/22 tapi was2 nk pegi, so refer doc n klinik kesihatan ibu anak, klinik pun kata kalau x nk ambil skrg pun blh ambil lps bersalin kalau risau apa2 jadi pada kandungan.Yg penting dh cukup 2 dos vaksin juga.

Sy dah amik booster masa 4 weeks haritu 😅 Sebelum amik booster tu test upt line terang 2 line p klinik dr sahkan saya mengandung. Masa cucuk tu sy tak demam apa2 cuma lenguh tgn kat tempat cucuk tu sehari je. Alhamdulillah semuanya baik2 saja.

uish booster.. seram dgr kan. kawan sy baru amik smlm kat mitec. senggal2 tulang blakang dia kata smpai mngigil dmam panas. allahu.. az tu. saya pregnant misi suruh amik lepas bersalin. bulan 3 ni. smoga dpermudahkan baik2 je.. risau kan..

Saya both dose dapat masa pregnant. Tapi for booster ni saya tak ambik, sebab immune low sangat. Silap sikit je terus demam panas. Dah lah nak dekat due ni, bahaya kalau demam2. So saya tak ambik lah, takut lepas ambik nanti kecundang

saya dah 32 weeks saya plan nk amik booster maybe lepas bersalin nnty.. sebagai langkah berjaga².. Sbb yg first cucuk saya tombng scnd okay.. Booster x berani lagi nk ambil.. hehehhe..

okeyy jee.. amik booster mse tataw dy dah ad dlm peyottt.. lps booster 2w check up kemain pekat lagi 2line.. 😂 its okey baby mmbsr pon nanti dah ad immune booster..

Saya dah ambil masa 16w. Effect saya tangan lenguh tempat injection tu je. Takde demam ke apa Alhamdulillah. Esok tu saya boleh pergi kerja macam biasa lagi 😂

sy ambik 4 hari sblum tahu pregnant. alhamdulillah so far lenguh2 je. doakan kandungan tetap sihat dan membesar dgn baik