Kluar drh sikit lebih dr 10 hr, cek doktor positif prenant, tp sampai skrg darah x berhenti kluar.

Adakah sy keguguran.. prnh keluar darah ketul.. lepastu darah kluar byk.. tp cek prenant test masih 2 Line .

14 Balas

kalau ada keluar ketulan ke apa2 yg pelik, kutip ye bawak jumpa doctor skli. andaikata keguguran, doctor boleh sahkan nanti.. jgn mcm sy dulu. bila keluar ketulan dan pecah2 pun buat xtahu je😔 sbb xtahu bnda2 mcm ni... last2 menyesal kesudah.. xtahu itu janin ke apa sbb xdpt disahkan oleh makmal..

Better gi jumpa doktor terus untuk pengesahan melalui scan. Maaf, upt memang still akan positive walaupun kadang janin tu dah keluar sebab hormon hcg tu masih ada, so tak valid kita check upt sendiri. Kena scan jugak baru akan tahu. Semoga dipermudahkan urusan.

better g klinik sis... mcm sye keluar spotting... drah x bhenti... dr sikit last2 banyak... sakit pinggang Allah je tahu dgn cramp perut..... sampai la disahkan gugur....

Gi klinik atau hospital ya kak. Saya pun prnh keluar darah bulan lepas. Doc akan cek laluan, scan keadaan baby. Kalau tiada apa, boleh balik

2y ago

saya rasa senak dgn bahagian dubur.. bila nk duduk atau bgun rasa senak

Sis prgnant brp minggu dah? Selagi kalau mcm kantung tak keluar myb kandungan masih okay.. Pergi emrgncy sis utk check details

Pergi hospital bhg emergncy sis. Dr pesan kalau pregnant tp ada keluar darah merah ke coklat ke cepat2 pergi hospital

terus ke emergency ya awak, tak normal utk org pregnant keluar darah ketul & byk mcm awk ckp tu. take care❤️

g klinik terus even keluar spotting sikit.. macam2 boleh jd.. terus jumpa doctor, jgn buat andaian sendiri..

2y ago

sy mengandung luar rahim, sy baru je lepas operation cuci

janin dah digugurkn.. kandungan sy luar rahim

better seek doctor for advice