Kluar darah ketul

Hai As'salam.. Sy skang 17w td kluar darah 2 ketul sebesar kacang tanah tp xde kluar darah cair fresh.. Perut x sakit. Sblom ni pnh kluar tp doc scan baby smua normal. Doc ckp faktor umur dan penat bekerja.. Adakah normal ye. Ni anak no 4.. Pregnant ank2 sblom ni x pnh plak jd mcm ni.. Ada yg alami mcm sy? #bantusharing #ingintahu

7 Balas

biasa kalau tgh prg keluar darah ketul tu.. mcm tak normal.. better gi check up swasta.. dia lebih detail daripada hospital kerjaan.. serius pernh terjadi kat adik sy.. check up kat hospital kerjaan.. dia preg.. kan 2week tak nmpk apa2 lagi.. tapi dh keluar ketul2 darh bnyk.. boleh pulak doktr tu ckp.. tak ada apa2 ni. pada hal baru 2 mimggu.. siap ckp tak preg.. dan ckp adik sy tu salah test..bukn semua la doktr mcm tu.. tapi kebnyakkn doktr kerjaan buat kerja sambil lewa siap marah2 pesakit. ..sy share pengalamn adik sy pertama. kali mengandung masa tu

3y ago

Done sis.. Alhamdulillah baby sihat normal. Sekarang pregnant sudah 8month..doc kata sy letih masa awl tu sbb jarak baby dgn kakak die jauh sgt. dan mgkin polyp servik. Nt waktu bersalin doc cek servik

Hai, sis dh jumpa doktor ke? Saya pernah keluar segumpal darah bentuk kacang merah tapi lagi besar drp kacang merah & masa tu 3 weeks. Maksudnya saya gugur. Belum sempat tunggu sebulan. Next month gugur lagi kembar 4 pula, itupun tak sempat tunggu sebulan. Itu je pengalaman paling saya ingat sbb baru jadi. Apa pun bertabahlah sis.

3y ago

Alhamdulillah sis syukur.

Waalaikumussalam, better ke klinik atau hospital lagi puan. Keluar darah masa pregnant tu tak normal

3y ago

Done sis.. Sekarang dh 8 month. Dah x kluar. Masa tu doc kata mgkin terlalu letih dan mybe polyp servik. Nt da bersalin doc akan cek servik

Betul tu.. Sye rse baik pegi klinik.. Check baby ok ke x..

3y ago

Alhamdulillah.. Yg penting baby ok.. Tpi mommy dia pon kne bnyk rehat.. Jgn buat keje berat.. Take care sis..

dah g klinik ke puan

3y ago

Sudah.. Sekarang sudah 8month..baby ok sgt in progress. Doc kata mgkin letih masa tu

better tanya doktor

3y ago

Done.. Alhamdulillah baby ok skrang sudah 8month pregnant

jumpa doctor sis

3y ago

Done.. Sekarang sudah 8month😊. Doc kata i letih dan kemungkinan polyp servic