Adakah sungquick baik untuk kandungan? Asal da minum susu muntah.. Kandungan bru 15 minggu

9 Balas

Takde masalah,ok je. Sy pun x minum susu. Tp klu risau takut xcukup kalsium,boleh cari alternative lain. Maybe supplement,mcm sy biasa amalkn Qaseh Gold Premier. Sbb ada kalsium semulajadi dari tulang ikan. Selain itu,ada gojiberi baik untuk Mata. Bahan2 utama superfood seperti kurma,madu, Habbatussauda. Ops...bukan nk promote ye just sharing je 😁

Sy xminum susu selalu ikut tekak je bile nk minum , now skg nk minum mkn yg masam2 je dulu 2nd bby nk yg manis je skg yg manis tgk pn xlalu,so rase insyaallah xde pape but jgn laa terlalu masam @ kuantiti yg byk just rase2 tekak je sis😊

Sy nurse dkat kk sdiri yg suggestkan mkn ubat ngn sunquick. Sbab hb rendah. Lagi cepat penyerapan zat tu katanya kalau mkn ngn vit c. Dia ajar buat sunquick pekat jgn letak gula.

Sy setiap hari minum sunquick telan dengan ubat. Hb pon Makin Naik. Boleh je minum sis. Cuma kurangkan gula @ tak payah letak gula

4y ago

Welcome

sunquick ok...tp jgn bncuh pekat2 mmg akn muntah..agak2 aje...jgn tmbah gula..buat gitu je..bio tawar2 siKit...

Dulu saya pregnant hari2 mnum sunquick kosong utk mkn dgn obimin. Kalau tak, tk dpt nk telan obomin tu

Jus sunquick ke? Saya pun amalkan minum dengan zincofer, masa pregnant dulu 😊

4y ago

Sama la,klu tak rasa loya nk muntah je.

Ya sis... Tpi sy tak minum susu.. Ok ke sampai akhir kandungan

Saya pun minum makan dengan ubat