Muntah lepas makan

Hai mommies . Nak tanya , ada tak yg da masuk 3rd trimester tapi alami muntah² setiap kali lepas makan ? Dulu masa awal kandungan muntah sekejap je tak teruk . Lately ni asal makan mesti muntah balik .

5 Balas

Saya awal² puasa haritu camtu. Lepas berbuka dan sahur akan muntah, sampai lembik² badan macam first trimester. Mungkin badan nak adapt dengan situasi kita berpuasa. Tapi dalam 2-3 hari camtu je. Pastu dah okay dah sampai sekarang. Risau juga takut datang balik alahan first trimester

3w ago

Aamiiin ya rabbal alamin. Harap nanti time raya tak datang balik laa alahan camtu. Risau bila timing makan kita berubah, perut pun kena belajar adapt dengan situasi baru

ada kadang2...Tapi Sy bnyak sendawa...masa first semester 4 bulan muntah2...skrg dh kurang .cuma uwerkk uwerkk je...n sendawa bnyak ...bnyak kn minum air putih...supaya badan tk trlalu lemah...

4w ago

terima kasih awak bagi tips

huhu tak ada. tapi memang selalu dengar juga kes alahan datang balik 3rd trimester. lagi satu boleh jadi sebab GERD juga. nanti sis consult doktor ya.

4w ago

baik sis . terima kasih bagi nasihat 🥰

sya lh tu...msuk tremister ketiga..alih2 muntah blik..lpas sahur lpas berbuka..

4w ago

x pon..rasa teruk trimester pertama lgi..walaupon skrg ni muntah tp msih bertenaga..klu dulu lembik dibuatnya..

saya sis .. lepas mkn muntah balik,kerap pedih Ulu hati

4w ago

sama . apa pun semoga dipermudah segala urusan awak ya