Kantung Kosong

Adakah normal jika sudah 6minggu+ tetapi didalam kantung tiada janin/fetus? Tetapi kantung berada dalam keadaan cantik.. ? Sekarang sedang tunggu lagi 2 minggu utk double check untuk sebarang perubahan kata doktor. Saya juga mengalami alahan seperti ibu hamil lain.Cuma saya minta pandangan bagi yang ada pengalaman disini. Kerana ini pertama kali untuk saya. Terima kasih.

Kantung Kosong
20 Balas

Sllu nye klo kantung elok bulat cantik kandungan tu sihat jee. 6week bby sngt la kcik tu yg tk nmpk. Dont worry laa. Nnt scan lg 2mnggu msti dh nmpk. Tp sblom scan kene minom air bebnyk and tahan kncing lgi senang nampak. Sy scan 5week elok je nmpk kantung and yolk sac dia. Skjp je dktor godek kiri kanan dh nmpk dh pon😆 so better minum bebnyk sblom scan..

Sama dgn Sy last year... Kantung cantik tp msh kosong... Ikut pengiraan LMP sepatutnya dah 10week tp kandungan maintain 6w5d... Tgu 2 weeks lg n sempat buka buku pink... Lps buka buku pink 4 hr slps tu Sy keguguran... Npk ya bkn rezeki... Harap2 kandungan sis OK 🙏

Normal je 6 mnggu xnmpk pape lagi kalau scan perut. Hanya nampak kantung. Kalau tak boleh tahan jugak, pergi private, jumpe specialist atau doctor O&G. Dia akan scan melalui bawah (vagina). Heartbeat pun boleh nampak dah kalau 6 mnggu.

sy mggu lpas dokter ckp mcm tu..smlm hosp kol suh dtg..sy pergi.. diorang scan.. alhamdulillah sdh nmpk heart beat..7 weeks tp klu ikut tarikh period sy dh 10 mggu..x pe la jnji baby sihat..smg dipermudahkan segla urusan awk

Selagi x ada bleeding, mungkin akan ada janin nanti. Saya ada pengalaman ni. Kantung kosong mcm ni laa. X ada janin. Scan lgi minggu seterus nya.. kantung tu membesar tpi masih tiada janin. Finally saya keguguran

normal sis.. saya 8 minggu baru nampak kantung sahaja... fikir positif and doa banyak2.. skrg alhamdulillah saya dh 30 weeks tunggu masa je nk bersalin hehe

Mine, at 6 week 1 day. 2 mgu lpas scan tak nampak kantung or bby ikut last period 5 week 3 day. Mybe bby awak kecik lagi..

Saya dlu kantung kosong, dlam bberapa mnggu sy trun darah(bleeding) dan bberapa mnggu kmudian sy disahkan kguguran..

Saya masa anak first 6w juga scan nampak kantung je. 8w scan semula baru nampak fetus.

Yup iany normal .. nnti scan lebih detail akn nmpk degupan jantung ..