6 Minggu Kantung Tiada Janin

Assalamualaikum, saya hamil 6minggu..masa prgi scan dekat klinik hnya terdapat kantung dan janin masih tidak kelihatan. Adakah itu normal?

19 Balas

Waalaikummusalam...normal sis...dlm 8mggu msti akn nmpk...kdg² dia kecik ssah nk nmpk...klau bleh jgn scan awl²...bila scan awl...jd cmnie sis akn ssah hati...sis mnum susu kurma mkn nasi bnyk ckit nnty bby cpt besar

4y ago

Terima kasih sis

Saya masa 6week excited nak pi scan awal. Last² doc kata nampak kantung je. Balik tu mula fikir lain. 😂 tulah orang cakap jangan pi scan awal². Repeat kandungan ke 9week lega rasa baru nampak baby dengan jantung.

4y ago

Hahaha.. Tu laa sis.. Sy pi awal2 scan..dh jd mcm ni terus mkir mcm2.. Harap2 smuanya okay laa.. Nnti 2mgu lg repeat scan. Tq sis

normal je nati doc suruh g scan balik.. macam sy janin kecik ag tp ikot last period dh masuk 13mgu.. so bulan dpn kene g scan balik.. doc ckp janin pon baru 6mgu lbih kurang

4y ago

same la mcm sy..sis ad bleeding x?

Normal sis sbb janin terlalu kecil utk diukur. Syukurlah dh preggy. Doa yg baik2 nnt bila 8w-10w scan lg insya allah masa tu dlm nmpk walaupun saiznya kecil😉

4y ago

Sama2

Ye normal sy dulu pn mcm tu ,DR bagi lg 2 mnggu appointment .Alhamdulillah bila scan dah ad janin dgn heartbeat skli nmpk.

Saya pun macam tu jugak. Scan 10w pun xda janin lagi. Ni nak kena scan 12w mnggu depan pulak. Doc nak cek ada janin ke x.

4y ago

InshaAllah.

Sy 11 minggu baru nampak janin dlm kantung. 8 minggu nmpk kantung saja. So dont worry sis!

4y ago

Hi awk, takde sy just tggu lg dua minggu utk re scan semula 😌 doc akan bg ubat tu tgk keadaan patient la kot sis. Mungkin sy tak perlu.

Normal sis.... Saya pun mcm tu doktor ckp mai scan balik 8 week ke atas

Waalaikumussalam, normal sis. Sebab baru 6 minggu. Jangan risau 🤗

Selagi tak kuar pedarahan tu normal sis.. Nnt akan nmpk jgak..