Sakit perut seperti nak period

Hello, adakah normal jika selalu sakit perut seperti kena cucuk, kdg seperti sakit nak period, tp takde bleeding Btw sa baru pertama kali mengandung dalam 5 minggu..

7 Balas

Rase mcm sengugut ke sis.. kalau rase mcm tu normal.. rahim tgh berkembang.. selagi xde bleeding itu normal.. tp kalau was2 boleh tny doc swasta kalau belom buka buku.. kalau dh buke.. time checkup tu boleh tny je ape yg kite rase pelik kat badan kite

2y ago

kalau rase mcm sengugut tu normal.. jgn bimbang ye.. sbb sy penah rase.. sy byk kali tny misi.. lain2 misi.. kkk jgk.. dia kate normal rahim tgh berkembang.. tp kalau sis nk dgr dr mulut doc sendiri boleh rujuk ke doc ye

cramp ka? normal je. sbb rahim dlm persediaan nk mengembang. sy masa 1st trim mmg sgt2 xselesa kt perut ni. tmbh dgn angin xmau keluar. tp sentiasa alert lah kalau ada bleeding,kena p klinik cpt2 ye

2y ago

oh, ok thank you☺

Normal sis. Rahim baru nak start mengembang. Sy pon mcm tu jugak msa week 5 hingga week 6 baru xde da cramping. Skrg sy da 10 weeks

Normal sbb rahim tengah nak mengembang , banyakkan bedrest dan elakkan penat atau buat kerja berat .

2y ago

ok sis.. thank you ya☺

sis boleh x nak tau , kalau sekali kena tu la xsakit ? atau kejap2 ya

2y ago

ada masa² dia datang ja, tp sekejap saja..

Normal.. proses penempelan minggu ke 5 ni 🥰

Normal. Sy pn sama