kedudukan perut

Adakah kedudukan perut yg semakin rendah antara salah satu tanda nak bersalin?

3 Balas

Ya. Signal baby dah engage. Saya pun dah makin rendah perut, hari ni doktor scan nampak kepala dia dah kat bawah. Khamis ni cukup 34 minggu, lagi 4 minggu nak kena c section atas saranan pakar sebab kesihatan ibu.

1mo ago

Saya ada banyak masalah kesihatan. Masalah saraf tunjang yg buat kaki lemah (ada risiko baby sangkut susah keluar masa push), risiko penat meneran baby keluar sampai trigger penyakit sedia ada serang, ini juga IUI pregnancy. Selain banyak masalah lain, itu main reason la. Bukan sebab GDM atau HB low. HB saya kadangkala atas pagar, pastu saya makan buah nak elok balik. GDM tak semestinya c section.

yes. soft sign. maksudnya baby dah engage

Semoga dipermudahkan