Tanda sudah dekat untuk bersalin

Adakah perut mengeras adakah salah 1 tanda untuk bersalin

7 Balas

kalau 30week pon dh stat mengeras sis.. jika mengeras selang dgn rasa sakit dekat pintu rahim.. atau rasa mcm nk berak.. 10mnt skali atau 5mnt skali.. tu randa nk bsalin

ya sis ..tp mengeras ni tk lama sis..berhenti lg....adakah mengeras terus mengeluarkan tanda2 seperti lendir dan air ketuban pecah sis

3y ago

sebb saya dh masuk 39 minggu 5 hari...

bila perut terus menerus mengeras dan adakah akan ada keluar lendir berdarah mcm tu ataupun air ketuban dh ada keluar

Tak semestinya.. Kadang boleh jadi false contraction.. Ni dia kalau nak tahu nak bersalin dah atau belum

3y ago

terima kasih atas perkongsian yang telah diberi..sbb ni kandungan pertama

nak tanya....pagi ni ada keluar lendir warna coklat....adakah tu tanda nak bersalin

3y ago

Ya, sy mcm tu masa anak first. Siang turun tanda coklat tapi belum sakit . Malam baby mula mengeras kerap terus pergi hospt, pagi bersalin 😊 Semoga dipermudahkan urusan sis ya ❤️

sy skrg ni 38 minggu 6 hari , bahagian paha sy rasa skt

saya 36week 3 days pun sakit sangat celah peha ni

3y ago

sama lahh saya dh 39 mggu nk tdo mlm pon ssh sngt sngt kat celah peha..jln pon sakit