Perut mengeras

Assalamualaikum nk tnya klau perut mengeras adakah tu salah satu tanda nk bersalin ? 36 week.

5 Balas

Klu mengeras, tp lps2 tu kite usap perut die hilang itu normal. Klu rase contraction setiap 5 minit tu baru tanda. Boleh install apps utk monitor contraction

sy 35w ,kadang kalau baring perut mengeras dan rasa sesat nafas ..sy bangun gosok² okay .. mcm tu normal ke tak ya .. sy confius dan risau

2y ago

Thanks you mommies

Klu kejap2 (tak constant) blh rehat dlu. Klu mai dgn senggugut, bloody show/pecah air kena standby

belum lg. nurse ckp kalau mengeras start dr atas,xhenti,tu tnda bersalin jgk.

klau xsakit, bkn