Cyst sebesar 3.46cm pada 6-7w

Adakah bahaya? Dalam fasa positif negatif ☹️#firstbaby #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #serius_ingin_tau

6 Balas

jika cyst jnis dlm cyst hanya mengandungi cecair in shaa Allah makin naik bulan kehamilan..ia akan makin mengecil dan mngecut..jnjipuan jg pemakanan dan elakkn makanan yg blh sbbkn cyst mmbsr .mcm elak mkn makanan yg ada mengandungi kolegen... makan ayam jgn makan part kepak dan peha sbb ayam bndr kena suntik dkt part situ . elakkn makan mknn yg ada soya dan tggi protein...jika suka makn telur kena kurangkan makan telur..jika suka makan fast food kena kurangkan mkn.. dlu sy pnh share ttg pemakanan ni dkt wall sy.. disini sy sharekan link nya hrp dpt mmbntu puan .. https://community.theasianparent.com/q/pemakanan-bg-wanita-pengidap-endometriosisadenomyosisfibroidcystpcosdisini/826717?d=android&ct=q&share=true mg dpmudahkan segalanya amiin

Masa 1st pregnancy dulu saya ada cyst juga sis. 7cm 😊 kalau tekan2 kat ari2 siap boleh rasa benjolan macam telur ayam. Tapi dr kata tak perlu risau sebab cyst tu mungkin sebab hormon mengandung je. Semakin besar baby, semakin kecut cyst tu nanti. Saya Alhamdulillah start 8w cyst makin kecut sampaii hilang sendiri 😉

sy ada cyst.. tp d breast... mmg dri sblm prgnt lg ada .. tp msa sblm preggy 0.02 cm so kcil sgt.... doc sy ckp... cyst tu akn bsar bila preggy... sbb hormon... haah... mmg btl.... bla preggy... dy mkin mmbesar... tp doc ckp.. x bhaya.... ada kmngknn lpas brsalin nnty kecut/ hilang

bawah 5cm takda apa. semakin baby membesar, cyst akan mengecil & hilang. unless membesar sama dgn baby tu bahaya. nanti doktor akan tgk tiap kali scan. no worries

maaf nak tanya. cmne sis detect ada cyst ketika pregnant? de symptoms?

11mo ago

time scan akan nampak.

normal. akn hilang nanti