Ada tak tips utk cepat mengandung..? Saya dah 4 taOn kahwin xde ank ag..

Adakah ada tips cepat mengandung

35 Balas

Pendapat sy, kena kerapkan bersama pada hari subur & enjoy ketika bersama. Jangan stress. Sy 7 tahun baru pregnant. Sebelum tu,Sy tak pergi check kesuburan lansung sbb sy sedar yg sy sndiri tak betul2 usaha. Sibuk kerja smpai masa utk bersama suami tu tak ada. Balik kerja penat. Last, ambik kputusan utk brhnti kerja sbb stress. Alhamdulillah terus pregnant sbb dah banyk masa dngn suami & badan pon dah x penat.

try turunkn berat bdn jaga pemakanan insyaallah lekat pecaya la .. lg 1 jgn stress .. mcm saya dlu berat 75 pastu saya diet dpt berat 53 .. pastu naik blk berat 58 59 mcm tu .. lps tu pregnant .. lg 1 kita kne redha ..mcm saya time tu dh redha dah .. .mmg dh mls nk pikir psl ank dah .. tup2 allah bgi rezeki ank .. insyaallah allah akn bgi rezeki tepat pda waktu ny jgn riso ...

Lain org lain cara, yg paling pnting perlu redha insyallah akan ada rezeki nanti. Saya gap anak pertama 13 tahun dan skang dlm pantang alhamdulilah dlm tempoh tu pernah cuba susu eferty, diet jaga berat badan dan last try amalkan cara bidan minum air + limau + kunyit + serai dan madu amalkan slps 7 hari period.. insyallah ada rezeki sabar ye..

Enjoy elak stres jaga kesihatan . Jgn ltk mindset terlalu tinggi pada kehamilan . Setiap kali BD dgn suami jgn fkr prgnnt . Tips lagi sentiasa bersedekah mintak org2 doa kan . Beri kucing jalanan makan . Berdoa dan amal2kan surah yg baik2 . Itu sahaja tips dri sy . Bekas ttc 6tahun smoga yg baik2 untuk kamu dan suami aamiin

Sy ttc 7 tahun..pernah mgandung sblum tu 2 kali gugur..saat sy berserah dan redha kepadaNya,Allah hadirkan anak utk kmi..buat solat dhuha,sedekah apa2 yg mampu,minta org lain doakan,buat sahaja perkara baik dan hidup dgn bahagia tanpa strees.insyaAllah,lambat atau cepat Allah akan makbulkan bila tiba waktunya yg tepat..

1st redha..ada anak ataw xde anak itu rezeki dr Allah..2nd enjoy ur day n klu perlu ubah life style,silakan..jgn terlampau pikirkan anak smpai tnpa sedar buat diri awk n pasangan stress..3rd ikhtiar,jumpa Dr utk tgk tahap kesuburan awk n pasangan..n may b blh try cra tradisional gn mngurut..

tips sy satu je jgn berharap dan redha . sy dulu berharap sgt tp Allah tk bagi then suami pesan redha je syg mesti ada rzki nti bila sy dh betul2 redha 2 buln lpas tu sy preggy lgi satu sy ikhtiar dngn berurut naik kan peranakan .

5mo ago

Betul2. Kuasa redha ni memang hebat. Redha. Berserah pada Allah. Kunci kebahagiaan pada kita sendiri. Bahagiakan diri sendiri nanti Allah bagi rezeki yang tak disangka sangka

saya hampir 2 tahun ttc..ap yg saya amalkan adalah kulit kayu manis ceylon dan buah tembikai..suami pun saya bagi minum jus tembikai hari2..alhamdulillah lekat..pemakanan kena jaga dan jgn lupa bersenam..before pregnant saya turun berat badan dlm 10kg mcm tu..dan saya juga pergi mengurut

sy ni tak lama pn kosong..setahun lebih je baru lekat..tp tips sy dulu nak ngandung,sy dgn suami dedua makan folic acid.Mungkin asbab.. Alhamdulillah lepas 3 bln consume sy mngandung...tp tak semua menjadi cara ni..tp xsalah usaha.mgkin menjadi..kan?❤️ selebihnya serah pada Allah...

x pe...usaha redah doa tawakal.. insyallah ad..selgi ad rahim pecya la akn tiba pada waktuny..beza cpt atau lmbt sja...jgn stress....nikmati bedua dgn psngn dlu...mcm sy pn ttc 4 thun...skrg alhamdulillah..prgy ank kedua