28w6day Sakit bwh perut

Ada yg sakit bwh perut bila bangun atau batuk x masa pregnant ni dan bila mlm tido mngiring ke kiri atau ke kanan akan rasa ngilu2 sengal dari punggung hingga ke peha?boleh share experience x

28w6day
Sakit bwh perutGIF
5 Balas

sy pregnant now 12w5d pun ad rse mcm to sy duk kt sofa pun kdng kne bb to pregnancy pillow sntiasa ad ngn sy² keluar pergi mna² pun still bwk tpi kdng pkai pregnancy pillow to kn sma je ttp rse ngilu ble mngiring n law duk lma pinggang sakit

Sama sis. Sy pernah alami tu juga sampai hbis bersalin mcm tu. cara sy, sy buat squat, pusing2 pinggang & byk jln. Bila byk buat gerakan baru sy rasa kurang. Rasanya badan tgh nk adjust tampung baby makin berat & ke bawah

awak nak batuk or bersin cuba untuk tunduk, jgn bagi perut keadaan cekang. saya pun cmtu gak rasa sakit bila batuk pastu now dah reti kawal. rasa nak batuk ja terus tunduk

Awak ada guna pregnancy pillow tak? To support your perut, pelvic, punggung dll. It really helps a lot

nak bangun dr baring tu mengiring pelan2 then baru bangun slow2