2hari selesai puasa 30w.. harini cek doktor,doktor x bg puasa..

ada yg ikut x ckp doktor?

8 Balas

Hari pertama puasa pukul 2 dah pening kepala then sy tido bgun tido tak ok lagi sy buat taktahu je pastu dah petang pukul6 perut asyik mengeras je tapi sy tahan sampai berbuka Alhamdulillah day 1 je pass. Pastu g checkup doc ckp berat sy turun n air ketuban sy kurang sbb sy masih baru 30weeks. So sy tak disarankan puasa sbb air ketuban kurang n sy ikut ckp doc. Semoga saya dan bayi sihat dipermudahkan urusan hingga bersalin nanti Aaminnn…

sy masa checkup, doc tanya awak nk teruskn puasa atau berbuka sbb ade kuman dlm urin, tp x dehydrated.sy balik terus berbuka minum air byk2, alhamdulillah dah xde kuman dh.

sy sempt puasa awl ramadhn 2ari..hari ke3 baby kurng gerak n xkuat tendangan..g spital kena ward n doc kata nyawa ada satu,puasa blh ganti...mmm jdi sy redha xpuasa

Sy 31W, 1st day sy try puasa sampai pkl 1 baby asyik mengeras & false contraction sy terus berbuka. Doktor x bg sy puasa sbb baby IUGR & GDM

sy ikut cakap doktor sbb apa2 jadi nnti kita & bby jgk yg dpt risikonya . Kalau sy xpuasa sbb ada gdm , cepat mengigil & pening klau xmkn

ada. saya ikut cakap dokter. sbb saya anemia n bacaan hb pun rendah so dokter kata agak risiko kalau saya puasa.

ada tanya tak kenapa dr. tak bagi puasa?, selalunya kalau tak bagi ni mesti bersebab n better ikut la.

3mo ago

Alhamdulillah setakat ni sy masih puasa LG...x skip LG...cuma siang HR je la bBy x aktif...MLM tu LPS MKN aktif..tp x sekuat sblm puasa tu..sjak puasa ni x aktif sgt...tp sllu doa dgn Allah dan sembang Ngan baby minta brtahan Smpai brbuka...smga Allah lindungi sy dan bBy ..smga awk dan IBU2 lain pn DPT berpuasa..Klau doktor x BG tu x pyh la awk...mesti bersebab...sbb sy HR tu ada bgtau nurse...nurse ok je x de ckp apa...cuma dia kata nk Suh mnm air pn puasa...sbb sy punya bacaan drh rendah sejak pose

Sama kt tmpt saya.. Next check up 32week dan hari yg test bsp, nurse x bagi puasa

3mo ago

ikut jelah saranan doktor kn.. kbaikan kita jgk 😌😌