Hmmm

Ada yg ckp tgh pregnant tk elok nangis dahtu fikir bnyk² tp nk buat mcm mna klau jenis laki kaki mengungkit ? Terasa sya bkn masa pregnant tp dari baru kawin haritu lg . Ungkit kenapa gaji dia selalu cepat habis dahtu satu barang apa tak nmpk beli . Dia lupa ka duit barang dapur apa semua ? Bila saya senyap dia kata saya bebai . Saya pernah cakap pasal benda ni last saya kena balik sbb tu skrg saya pilih utk diam . Lg pun pregnant tak nak kurang ajar dgn sapa². Saya pun berkerja . Tolong dia jugak support apa patut . Bila makan luar dia bayar takpun saya bayar gilir² . Saya beli kerperluan dan kehendakan saya sendiri banyak pakai duit saya . Saya tak mintak pun duit dia . Terasa saya seolah² saya pregnant ni kuat makan dahtu makan memilih . Saya ni menyusahkan dia ka ? Kadang² fikir ingat nk bawak diri ja jaga diri sendiri ?

6 Balas

Senang jangan usik duit dia langsung . Perangai berkira dengan anak bini ni esok esok makin sempit rezeki dia . Dia yang tak bersedia dengan tanggungjawab yang dia patut pikul . Dia ingat kahwin tu senang .

4y ago

sekarang ni bnyk jenis laki yg tak bertanggungjawab...sbb tu bila dapat nak lelaki kena didik betul2 dari kecik..jgn ikut mcm zaman2 mak2 kita manjakan sgt anak lelaki... generasi kita ajar ank lelaki tau buat keje umah sikit2..tu akan terapkan disiplin dan rasa tanggungjawab bila dia besar nti...bukan nye anak laki tak bole disuruh lngsung buat keje umah..sbb bila kawin tu pun tggungjawab laki..& zaman skrg kaum wanita pun ramai bekerja sama2 cari nafkah..jadi lelaki pun kena tau jugak buat keje2 rumah..