Boleh atau tak solat ?

Saya mengandung & ada keluar spotting tapi agak lama . Dah jumpa doktor & diberitahu normal . Nak tahu sama ada boleh solat atau tak ? Sebab risau tak sah solat . 🥺

1 Balas

Hi mommy. Boleh mommy. Sebab ia bukan dikategorikan darah haid atau nifas (darah yang keluar selepas bayi dilahirkan). Tapi pastikan mommy bersihkan vagina dan seluar yang terkena spotting sebelum wudhu. Dan jika keluar ketika solat itu tidak mengapa as long bersihkan sebelum. Dan buat setiap kali solat. Mommy boleh tengok perkongsian ustazah norhafizah dan ustaz yang lain https://youtu.be/Vu9b6k-064A Even masa contraction nurse di hosp saya bersalin nasihat solat dulu walaupun time tu dah sakit nak bersalin