spotting + solat

maaf nak tanya, ada yang tau x.. boleh solat seperti biasa ke kalau ada spotting berhari² dah? takut tak sah / berdosa ja.. sekiranya spotting tu keluar semasa kita tgh solat sah ke? *sebelum solat dah pastikan pantyliner bersih

1 Balas

yg xboleh solat kalau dlm keadaan keluar darah period atau nifas je sis. selain dri tu wajib solat. even u dh keluar tanda lendir darah sekali pon wajib solat selagi x bersalin. kalau u pregnant, wajib solat. even keluar darah, sbb darah tu bukan darah period. kalau x pregnant, boleh tunggu berhenti darah maximum 14hari, lps tu boleh solat mcm biasa. kalau u tunggu nak gugur pon wajib solat selagi, kantung atau janin x keluar. sbb belum lagi keluar nifas.

1y ago

okey jelas sis.. terima kasih 💞