Jus mamariam: Feedback please

Ada yang pernah try jus mama mariam ni untuk hilangkan alahan? Berkesan x cer share

Jus mamariam: Feedback please
66 Balas

Saya pernah rasa nk ambil tapi pendapat saya lebih elok ambil yg raw ingredients contohnya kurma,buah delima.. Lebih better.. Sbb bila jus2 mcm ni telah melalui pelbagai proses.. Mgkin bnyak khasiat asal telah terlerai.. Sbb tu keberkesanan nya tiada bukti saintifik, hnya testimoni.. Sepanjang hamil, saya amalkan kurma (hampir 24 kotak - beli d goshop yg bnyak2 tu 2 kotak besar.. Hihi.. ) untuk tenaga, spirulina untuk hb & susu ibu mengandung tak pernah putus.. 2 kali sehari.. Air kelapa & minyak kelapa dara.. Alhamdulillah kurang alahan & bersalin mudah dgn izin Allah.. Anak first setelah 8 tahun

3y ago

Shopee je.. Saya beli brand 'now'

sy dah try dan tgh consume botol ke 6 skg.. memg boleh naikkan hb.. hb sy tak pernah drop bwah 11 sjak amalkan jus mamariam ni... lpas tu dia bagi tenaga kt sy bila buat kerja... hilang penat dan lenguh badan bila sy tiap kali amalkan jus ni..alahan dan muntah pun dah tkda bila amalkan jus ni.. ni pengalaman sy.. org lain sy tak pasti.. sy bukan penjual.. sy cuma pengguna je.. skg usia kandungan dah 32 minggu pun,sy masih amalkan jus ni.. terbaik jus ni..tak rugi cuba.. 😊😊

Saya minum jus ni. Cuma saya mkn waktu pagi je sbb nk jimat 😅 alhamdullilah HB saya dri 11.1 naik semula ke HB 13. Risau juga mula2 hb makin turun wlpn dh mln mcm2 buah n saya jaga mkn juga. Tp sejak mkn mamariam ni Hb saya elok n ank sihat ja. So far tk de sangkut GDM. Tp apa saya baca dia depends ats org juga sbrnya. Apa pun jus ni kena dgn saya. Setiap ubat saya mkn saya akan jarak 30 minit sblum mkn apa2. Ofcoz air minum bnyk2 ya.

Hi. I pon tengah cari review jus mamariam ni lulus kkm ke tak. Sebab ye lah sekarang ni kita kena aware lebih sikit dengan apa yang kita consume lagi-lagi kalau pregnant kan. Siapa tahu jus mamariam ni lulus kkm tak ya? sebab banyak sangat jus macam ni tapi kadang takde kelulusan kkm pon, risau nak makan pulak.

Saya pn consume mamariam masa trimester pertama sbb alahan teruk sngt..hari2 masuk drip dkt hspital..lepas mnum mamariam alhmdulillah hilang alahan saya bdn pn jdi bertenaga tk letih..cuma aritu saya stop sbb gula mcm tggi msa checkup..saya tkut sangkut gdm saya stop mkn..hb mmg okei dri 10 trus naik 12..

Sy tgh consume jus ni..mmg dia kurgkan alahan mabuk sy..kalau x mmg da teruk sgt mabuk..jus ni mmg manis tapi dia x dela manis sgt and x de gula..dia manis asli disbbkan ingredients buahan dia..sy baru2 juga consume,baru 2 botol minum..nak citer pasal faedah dia mmg byk kalau sy nak tulis kat sini😂❤

Sy minum sekejap je. Dr week 5 sampai week 7. Mungkin tk nmpk perubahan dr segi mabuk tu sbb minum pun still loya and muntah. Tp sedap lah jus ni. Nak masuk week 8 jus tu dah start rasa lain. Sampai suruh husb minum sbb tkut jus tu yg rosak. Rupanya tekak sy yg tk blh telan dah 😅

Jus mamariam lulus kkm ke ya? Ada sesiapa tahu tak? I pon teringin nak consume tapi just curious sama ada jus mamatiam lulus kkm ke tak eh. Sebab macam banyak sangat product nowadays yang tak ada lulus kkm risau nak makan lagi-lagi waktu pregnant ni.

4y ago

Saya bukn pnjual sis tapi jus ni mmg ade lulusan kkm..and dibawah penjagaan bkkm sbb under akta mknn bukan ubatan😊

saya dh try jus ni ok sangat.. dh botol ke 5 now dh 7bulan lbh dh saya. mula dr 5 bulan kot tak silap amalkan just ni.. rasa mcm ok la mcm masam2 manis gitu😊 kdg2 sy 1x,nak chekcup 2x sehari untuk masa yg terdekat.. 😊 nak jimat sbb mahal 🤗

Jus mamariam lulus kkm ke ya? Ada sesiapa tahu tak? I pon teringin nak consume tapi just curious sama ada jus mamatiam lulus kkm ke tak eh. Sebab macam banyak sangat product nowadays yang tak ada lulus kkm risau nak makan lagi-lagi waktu pregnant ni.

4y ago

Ade mmber nurse hospital kerajaan inform ade patient die warded sbb amalkan nie 😌