Air bergas

Ada yang pernah terminum air gas tak semasa hamil?

17 Balas

sy masa awal kehamilan tu mmg x tahu pregnant. shari sblum test pregnancy tu pergi picnic minum air gas megi dgn nescafe, semua makanan larangan😅. alhamdulillah, masa test naik dua line tu termenung kejap. risauu sgt. bila dah tahu pregnant mmg jaga sungguh2. x minum nescafe atau teh , megi dan air gas. kalau terigin sgt2 sekadar dua hirup hilang terigin je. Now dah week ke 10. week ke 7 hari tu scan jantung dah berdegup. Syukur sgt.

sye pun minum .. mse tu tak thu preggy.. satu botol besar air gas sarsi tu saya minum tau .. mse tu mngkn sye bru 2 mggu preggy.. sye minum sbb sye rse mcm sye nak period .. so dgn gigih nye sye jalan kaki g beli kat speedmart .. .. lepas dah minum sarsi .. tekak nak minum air coke dgn eskim soda .. lepas tu tk period jugak .. suami beli kan upt naik due line .. semua nya rezeki Allah swt .. alhamdullillah.. skrg sye dah 12 mggu ..

penah terminum slurpee yg ijau tu kan dari air gas.. 😅 banyak plax tu minom.. tp dah taubat tanak mnom sbb bdn tak tahan.. esok tu tros ad keputihan+darah sikitttt je.. hah taw mngelupor pi klinik.. nasib baby alhamdulillah okey.. 😂😂😂😂 boleh rse tp setegok due la awak.. jgn cam sy mmg slurpee pling besau tu sy hadap sorang.. pepadahhh jee.. 😂😂😂😂 #firstBorn #preggy2022 #17w2d

Haihh sy byk kali juga la terrrrr-minum minuman kaffein sbb asyik dibelanja suami, dibelanja bos. Dah half cup baru teringat tgh pregnant. Air gas pun mcmtu la, nmpk sedap sampai kdg2 terrrrrminum🤣. Alhamdulillah masih baik2 shj kami

pernah terminum air 100plus..tgk terliur air kt peti ais tu. hihi. terlupa yg pregnant. pastu rasa serba salah gn bby . ase isau je slgi xsmpai date appoinment. bila tgk bby ok. ase lega.

saya baru je minum minggu lepas air coca cola sebab teringin sangat. tapi tk banyak pun. separuh gelas je . last2 ble nak kencing jadi sakit sebab kurg mnum air msk .. 🤣

sy masa usia hampir 4minggu hari ii mnum air gas sbb xtahu yg sy dh pregnant msa tu😂 bila dh period lewat sgt saja test upt naik dua line nasib baik x jadi apa ii 🤭

sy pernah minum teringin nak minum soda bikabonat tu.. minum seteguk dua je utk buat pelepas ngidam😂😂 dh la time tu gdm

Sy minum seteguk dua saja. Tak berani ambil bnyk2 sbb tinggi gula & mmg xbgus utk ibu.

saya.. sehari sblum minum air gula hahahahaha terus esoknye sangkut gdm 🤣🤣