Vaksin vaksin

Ada x sini mommy preggy dah ambil vaksin ? Minta bagi feedback baik2 . Sebab khamis ni turn saya ambil vaksin 27weeks preeggy

86 Balas

Pengalaman saya alhamdulillah ok saya baru ambik dos pertama vaksin pfizer baru ni 6/8 (29minggu) saya tak alami sebarang simptom yang tak ok cuma rasa letih, mengantuk dan sakit di tempat cucuk selama 2 hari macam tu. Niat nak ambik lepas bersalin tapi difikirkan balik nanti kena tggu tarikh panggilan lambat dan masa tu kalo dapat mungkin waktu dalam pantang. Ibu yang belum vaksin ambiklah ye, setiap rasa selepas vaksin mungkin berbeza jadi masa nak vaksin pastikan ambilan vitamin dan makanlah makanan secara sihat supaya badan cukup kuat menerima vaksin pada waktu itu.