Vaksin vaksin

Ada x sini mommy preggy dah ambil vaksin ? Minta bagi feedback baik2 . Sebab khamis ni turn saya ambil vaksin 27weeks preeggy

86 Balas

saya dah lengkap vaksin... alhamdulillah. Tak de demam. cuma penat,mengantuk 🤣dan sakit pada tempat vaksin tu.. 🥰 semoga urusan sis vaksin nnty dipermudahkan k..dan semoga Kita sentiasa dilindungi Allah..🤲

Sila ambil xde apa2 pn side effects inshaAllah kite ikhtiar saya 2nd dose rabu ni. Lepas dpt yg first sakit kt tmpat cucuk je tu pn 4 jam lepas inject and sakit tu mcm kene tumbuk je la rasa dia esk ptg tu ok dah

saya dapat tarikh pada 38minggu haritu. doc kata sekarang ni bahaya, better pegi je ambik. tapi masa tu tak sempat nak pegi. jadinya saya ambik under hospital selepas sehari bersalin. alhamdulillah semua okay

dah lngkap 2dos..31mnggu vksin ptama..slps tu dishkn positif.mnggu ni mggu ke 33 dos kdua..xda ksan truk..msa positif tu xthu kna kt mna..tp bnsib baik bab smpt dos ptma..jd xtruk la msa kes positif tu

Saya dah lengkap dua dos vaksin harini. 28mgu harini... Semoga dipermudahkan sis. Semoga Allah sentiasa pelihara kita semua mommies yang sedang mengandung🤲🏻😌

Saya baru lengkap dos kedua semalam. 31weeks. Alhamdulillah takde side effects apa2, just sakit kat bahagian kena cucuk tu je. Ambil la vaksin, in sha Allah anggap sebagai ikhtiar.

alhamdulillah dah lengkap 2dose. mcm sy lps vaksin takde kesan teruk.cume kuat makan dgn ngntok nk tdo je rasa.Tgn yg belah kena cucuk tu lenguh sengal ckit jerk.2ari dah ok dah..

Alhamdulillah sy da suntik vaksin..xde ape yg perlu dirisaukan..just kebas kat area suntik..lepastu sok tu da ok Alhamdulillah..in shaa Allah kt dlm pemeliharaan Allah selalu..

sy bru amek 1 dos pade 35w 4d ari 2...,dos kedua 7/9 plk insha allah klu baby blm nk kuar dpt la lengkap..,btw,dos pertame sy xde efek pape...,so jgn dgr kate² anti vaksin ya sis😆

3y ago

Samalah sis. Baru dpat 1st dos masa 35w4d. Moga dipermudahkan 🙏

Alhamdulillah masa 14 week pregnant dpt tarikh vaksin dose pertama.. doc kt klinik kesihatan suruh sy bwk panadol biasa andai ada rasa sakit kepala and syukur xde pape.. 🥰