Sample najis

Ada x siapa2 pernah diminta untuk hantar sample najis ke makmal?sy 20w3d..masalah sy adalah hb low drop 12 ke 10.5..latest drop lag 10..harini dah ambil darah sebotol..td doc ckp kena ambil drah lagi,tp kalau mahu tunggu next appt pun boleh..sy cuma d minta utk ambil bekas untuk sample najis sj..doc kata boleh hantar bila2 masa sj..sbb xdpt utk pastikan sy dpt berak sehari sblm tarikh tu..tp masa ambil bekas sy bgtau dgn staf tu doc kata boleh hntr bila2 masa sj..dia kata x boleh kena tunggu appt😓..klu tbrak awal pun kena simpn dkt tempat gelap,ada ssiapa ada pngalamn x??

1 Balas

hi mommy. yes sy pernah kene bagi sample najis tp masatu tahun 2016 jadi dh tk ingt sgt. yg sy ingt sy ni mmg jenis anemic masa pregnant. jd jmpa doc di kk dan doc suruh hantar sample najis sebelum tarikh next appointment. sy pulak mmg susah nk membuang tp lepas telan sebotol yogurt mmg puas hati la 😅 harini membuang esok terus hantar ke klinik. letak kt tmpt tersorok je masatu sbb takut ternampak dkt org lain 😅

2y ago

Najis tu boleh simpan brapa lama dlm tmpt gelap?😅itu yg sy pelik doc ckp lain..staf makmal pula kata kena tunggu appointment 😅