Result hb berbeza

Semalam sy ada checkup di kk,pregnant 21w..sebelum ni hb sy 12..smlm cek ambil darah dijari hb sy 10..dua kali staf makmal tu ambil darah sy dia tetap dpt result low 10..lepastu sy jumpa nurse,nurse suruh ambil darah balik dkt tgn 1 tabung kecil tu..result berubah,hb sy jadi 11.8 pulak...boleh ya jd mcm tu?

1 Balas

Yeee boleh. Sebab saya pun pernah jadi macam tu. Sebelum tu 10, tiber bacaan jadi 9 lebih. Lepas ambik darah kat tangan tu, hb naik sikit 10.2 😌 Nurse saya risau la sebab turun mendadak.

7mo ago

Ohh..jadi maksudnya xberapa tepat la jgk bacaan darah ambil di jari tu..lepasni appoitment mmg nurse suruh ambil darah dekat tangan je..