Barang dari China

Ada x sapa2 dekat sini yg still beli brg on9 like Lazada, Shopee dri overseas especially China dlm keadaan skrg ni? Berkenan nak beli brg baby dkt Shopee china sbb yg local harga jauh beza sgt3. Contoh benda sana jual RM3 tp sini smpai RM30++. Hmmmmmm ???

7 Balas

Terima kasih kerana menimbulkan kebimbangan anda sama ada coronavirus boleh dihantar melalui barangan atau bungkusan yang dihantar dari China, terutamanya Wuhan. Terdapat pelbagai sumber yang menyatakan jangka hayat virus itu, walaupun bervariasi, adalah pendek dan tidak dapat bertahan pada benda tidak hidup / objek terlalu lama. Oleh itu, bungkusan dari China yang mengambil sekurang-kurangnya 24 jam untuk mencapai Malaysia mempunyai risiko yang rendah untuk menghantar virus. Bahawa dikatakan, kita tidak mengambilnya dengan sangat ringan dan melakukan segala yang kita mampu untuk memastikan ketenangan fikiran untuk pembeli ketika berbelanja di platform kami. Langkah-langkah yang ketat telah diambil, dan antara mereka adalah: a) Gudang transit kami di China sedang dibasmi kuman setiap hari b) Suhu badan semua pekerja sedang diperiksa sebelum mereka boleh memasuki gudang c) Semua pekerja hendaklah memakai topeng dan membasuh tangan sebelum mengendalikan bungkusan Kami akan terus memantau keadaan dan mengambil tindakan yang perlu untuk memastikan Shopee adalah tempat yang selamat untuk berbelanja untuk semua.

xbrani dh beli brg dr china..ari tu dh terorder bape mgu sblm kes virus corona meluas ke merata negara..last2 smpai sni masa dh ada kes yg dh trkena virus tu..smpai je brg (sy beli bantal pregnant) sy biar je kt luar uma pstu buang huhu..mls la nak bukak or simpan geli pulak tkt dorg sapu kt situ ke apa..err buang jela nsb murah je..nak wat cmne..xnak la amik risiko sbb bnda tu xdiketahui lg kan bole bertahan kt brg ke apa bape lama ke..mls nk pk sy buang je..huhu..

Saya ada beli botol susu pigeon murah dari china awal bulan 2 haritu. Delivery dorang sangat lambat sekarang ni. Bila sy tanya bila barang sy akan dipost keluar, seller tu bagitau , akan ambil masa sikit dsebabkan virus di china dan sekatan2 parcel yg akan dibawa keluar dari sana. So buat masa ni kalau sis nk order barang shopee dari china kena tunggu lama utk brg tu keluar.

Pihak shopee kan dah jawab.. Yg virus tu hnya brtahan 24jam dkat brg.. Tp untuk smpai mengambil masa 2mggu.. Melainkan bnda hidup.. Tp mne ada jual benda hidup kt shopee😂kata nye contoh pihak shopee sperti ular n buaya😂😂blh tgk dkat page fb shopee sis psal brg dri overseas n virus tu😊

Buat masa ni jgn beli beg dari China dulu sis. Saya tak berani nak beli. Suami saya pun tak bagi beli y overseas punya buat sementara waktu ni. Risau plak virus skrg ni

Setahu saya kalau brg shopee dri china skrg ni tgh stop deliver. Kalau nk beli pun kat shop dorg akn tulis on vacation. Tak pasti la pulak

saya tak brani beli oversea punya brg buat masa ini. better play safe. beli brg local