BARANG BABY

Sy baru 18w tp dah beli skit2 brg baby . Uols dah beli ke? Senang sikit2 tak terasa sgt . Godek2 shopee, survey dlu yg okay . Hrga pun berpatutan dgn kualiti kan . Sapa mcm sy? Hehe

14 Balas

Betul tu, saya setuju. Masa pregnant anak pertama tahun lepas, saya asyik tunda2 beli barang. 35 weeks baru beli segala benda. Sebelum tu tak beli apa2. On 36 weeks, basuh2 baju baby, packing2. On 37 weeks dah bersalin 😂. Alhamdulillah, nasib baik sempat. Pengajarannya, beli barang awal2 lebih bagus. Jangan tunda2. Beli sikit demi sikit pun okay 🤗. Semoga ibu2 yg bakal bersalin dipermudahkan urusan. Aamiin 🤲🏻

4y ago

Haha kan . Sennag beli awal, sbb dah perut bsar ni xlarat dh nk jln jln pun .

Best nye da beli barang baby mase 18w..sy 19w pn xbeli lg.. Kdg2 g jln2 kt shopping nak pergi tgk brg2 baby pn suami ckp xyh lah awl lg.. Mak sy da pesan beli lah cikit2 dlu x ada lah terbeban nk beli sekali banyak nanti.. Suami saya cakap nanti lah.. So sy diam je lah.. Nak gak beli baby..

4y ago

Xpee slow2 beli . Skrg sy dah 30w , complete dh beli 90% senang . Nk brjln pun xlarat sgt dh perut makin bsarr

Saya pun 18weeks. Plan nak beli barang baby. Tapi husband kata tak perlu lagi. Mak pulak kata jangan lagi. Sebab takut pregnancy tak jadi. Sedih pulak. Huhu. Sebab sebelum ni ada history miscarriage.

Hehe saya dulu pun cmni. Beli brg awal, benda2 basic mcm lotion, minyak, barut baby, etc. Carseat, stroller dgn baby wrap pum sy cari, tp yg used punya la. Rajin2 la tgk shoppee utk promotion.

4y ago

Betul!! Dah la mahal. Carseat infant pad jual kt kedai dekat 50 lebih tp kt shoppee murah jee

Saya nak masuk 29 weeks alhamdulillah barang² baby dh settle 90% pape senang..semoga kita semua dipermudahkan urusan nanti Aminn 🤲

4y ago

Sama hehe . Skrg dh 30 weeks dah 90% jgk settle 😘

sy pon da mula beli sikit2.. nak2 plak skrg tgh banyak promotion.. xdela nanti berat sgt nak beli sekaligus..

4y ago

Yerr btul tuuu . Beli skit2 skrg dh 30week 90% settle

Sy pon 28w br stat beli barang baby. Now dah 29w 3d. Tinggal barang ibu je belum complete

Yeahhh, sy pun buat mcmni jgk 😁😁 xde la gedebuk habis duit terus beli time tu 😆

5y ago

Haha kan . Biar la kalau org kata awal sgt nk beli . Bukan dia nk tlg beli 🤣🤣

sy 16 weeks dah pi beli sikit2. suami yg terlebih excited nk beli.😄

4y ago

Hahaha yelahh . Senang beli sikit2 . Dh dkt due smua settle

Sama. Beli sikit2 especially masa sale. Beli dari awal sng tak kalut.

4y ago

Yess btul tu . Sy skrg dh 30week 90% settle . Senang skrg pun perut makin bsar . Xlarat nk jln . Better beli awl